Skip to content
Educație

Ministrul Educației face apel la profesori să contribuie cu resurse de educaţie deschise, în contextul suspendării cursurilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar al Educaţiei, Monica Anisie, face apel la cadrele didactice, în contextul suspendării cursurilor, să contribuie cu resurse educaţionale deschise, potrivite acestei perioade din anul şcolar.

Inspectoratele Şcolare Judeţene şi Casele Corpului Didactic, susţinute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi” – CRED -, au posibilitatea de a încărca în cloud (spaţiu virtual de stocare) resurse educaţionale deschise, care pot fi accesate de către toţi elevii şi profesorii din România, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului.

”În vederea continuării procesului didactic facem un apel la cadrele didactice să contribuie la creşterea numărului de resurse care vor fi accesibile la adresa red.educred.ro. Acestea pot fi încărcate direct de către profesorii care au conturi pe platformă (de tipul @educred.ro) sau cu ajutorul experţilor de e-learning angajaţi în cadrul proiectului (lista acestora are acoperire naţională şi este publicată pe site-ul ministerului – http://s9.ro/14lt”, precizează sursa citată.

Având în vedere faptul că proiectul CRED se adresează cadrelor didactice din învăţământul primar şi gimnazial, Ministerul Educaţiei şi Cercetării are în vedere activarea resurselor utilizate în cadrul proiectului ROSE dedicate învăţământului secundar şi crearea unui canal Youtube dedicat liceenilor, scrie agerpres.ro.

”Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecţii video. Suportul tehnic este asigurat în mod gratuit, în cadrul unui parteneriat semnat cu Televiziunea Română. Exprimarea interesului pentru realizarea de conţinut video se face prin completarea formularului accesând următorul link: (http://s9.ro/14lu). Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi şi de încurajarea elevilor să fie în contact cu învăţarea de zi cu zi”, a scris Anisie, miercuri, pe Facebook.

Grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, liceele şi şcolile profesionale şi-au întrerup cursurile începând de miercuri şi până pe data de 22 martie, după cum a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Măsura ar putea fi prelungită în funcţie de situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *