Ministrul Educaţiei: În 2024, a crescut cu 45% numărul posturilor titularizabile

Sursa foto: Facebook

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a precizat miercuri că, la nivel naţional, a crescut cu 45% faţă de anul trecut numărul posturilor scoase la concurs pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile).

„Faţă de anul trecut, la nivel naţional, în acest an numărul posturilor scoase la concurs pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile) a crescut cu 45%. Creşterea se datorează şi faptului că, în urma feedbackului primit anul trecut, a fost adusă o modificare importantă metodologiei de concurs: posibilitatea, de anul acesta, să poată fi scoase la concurs, de către şcoli, posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată constituite din cel puţin o jumătate de normă de predare. Această modificare, o mai mare transparenţă a consiliilor de administraţie de la nivelul şcolilor în ceea ce priveşte posturile scoase la concurs, mărirea salariilor şi crearea de condiţii mai bune în şcoli, prin investiţiile consistente prin PNRR, vor creşte atractivitatea pentru această profesie esenţială, astfel încât să-şi dorească să intre în sistem cei mai buni dintre absolvenţii noştri”, a scris Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Peste 37.500 de candidaţi, dintre care peste 6.800 de absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă, s-au înscris la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Proba scrisă a avut loc miercuri, în 114 centre de concurs din 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti, a anunţat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: