Skip to content
Politică

Ministrul Educației: Ocuparea posturilor se va face printr-o probă scrisă, susținută în cea de-a doua parte a lunii octombrie

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă că ocuparea posturilor de directori școlari pe criterii ce țin de competență, adică în urma susținerii unui concurs național, nu se va realiza pe data de 27 iulie, ci procedurile vor fi inițiate după începerea unui nou an școlar.

Numirea directorilor ar urma să se desfășoare însă abia din al doilea semestru, după data de 10 ianuarie 2022, în urma unui concurs scris desfășurat în toamnă, în a doua parte a lunii octombrie:

Această metodologie la nivel de proiect se află în dezbatere publică, începând cu data de 4 iunie, dezbatere publică ce urmează a se încheia luni, 14 iunie.Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri , din partea colegilor din regiunea Nord Est, din partea reprezentanților primarilor din România, a sindicatelor și punând în balanță argumentele pro și argumentele contra, plusurile și minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, de demarare  a concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, printr-o probă scrisă, organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului școlar 2021-2022, deci după 13 septembrie. Inițierea concursului ar putea fi făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie , printr-un anunț, iar proba scrisă ar putea fi susținută în cea de-a doua parte a lunii octombrie.

Probele de interviu ar putea să se susțină până la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute, cu începere din semestrul 2, adică din data de 10 ianuarie 2022. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului și de a începe semestrul 2 cu directori numiți pe criterii de competență”, a declarat ministrul Educației.

1 comentariu la “Ministrul Educației: Ocuparea posturilor se va face printr-o probă scrisă, susținută în cea de-a doua parte a lunii octombrie

  1. Și cu directorii numiți pe criterii politice,nefiind titularii școlii,mai fac legea un an??!! Sau luați o decizie coerenta să-i trimiteți la posturi,să învețe ce inseamna munca la catedra fara a mai da cu pumnul în masă???!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *