Skip to content
Politică

Ministrul Educaţiei, precizări de ULTIMĂ ORĂ: Trebuie reașezată legea!

romaniatv.net
" "

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, joi, în cadrul postului de televizune Digi24, a anunțat că va prezenta saptamana viitoare un proiect prin care modifica punctual Legea Educatiei Nationale, propunand reintroduecrea interdictiei de a cumula o functie executiva si de conducere in universitate cu o functie politica sau o functie in Parlamentul.

Prin urmare, rectorii universităților nu ar putea sa fie simultan parlamentari. Ministrul are în vedere o interdicție similară și pentru sistemul preuniversitar unde apar, de asemenea,  „incompatibilitati de natură politica”.

" "

Mai mult, chestionat dacă intenționează sa reintroducă interdicția de cumulare a funcției de rector cu funcție politică, Mircea Dumitru a raspuns: „Ne-am propus la minister sa facem acest lucru introducand un proiect care va fi discutat de guvern. Nu vrem o reforma mare, nu vrem o noua lege a Educatiei, punctual pe anumite articole care ni se pare ca nu sunt de acord cu ce trebuie sa fie in universitati, sa putem face aceste modificari”.

Totodată, ministrul a precizat ca nu, cel mai probabil, va fi vorba despre un proiect de lege si nu o ordonanta de urgenta, pentru ca nu ar putea fi motivata urgenta, insa urmeaza ca acest lucru sa fie stabilit in urma consultarii cu premierul Dacian Ciolos, potrivit Hotnews.ro

„In primul o tinta ar fi clarificarea chestiunilor care tin de integritatea academica. Tot am pornit aceasta discutie cu problema plagiatelor. E un simptom al unei situatii mai generale care tine de etica, deontologie si integritate academica. Cred ca trebuie reasezata legea actuala a Educatiei a modului in care functioneaza in interiorul universitatilor aceste structuri care trebuie sa asigure o guvernanta buna dar si o respectare a integritatii”, a declarat Dumitru.

Ministrul a precizat ca „punctual sunt chestiuni legate de integritati, intedictia de a cumula o functie executiva si de conducere in universitate cu o functie politica sau o functie in Parlamentul Romaniei. Avem in vedere ceva similara si pentru invatamantul preuniversitar. Si acolo sunt, prin analogie, aceleasi probleme, directiunile scolilor si cu incompatibilitati de natura politica”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *