Skip to content
Societate

Ministrul Educației revine asupra declarațiilor privind testele PISA: „Sunt conștientă de importanță și până la sfârșitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute”

B1.ro

După ce inițiat a părut complet lipsită de interes privind rezultatul catastrofal înregistrat de elevii români în urma testelor PISA din 2018, ministrul Educației, Monica Anisie, a revenit asupra declarațiilor joi seară și a anunțat că va implementa până la finalul anului măsuri concrete, potrivit b1.ro.

„Nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm” – a fost una dintre reacțiile Ministrului Educației, după rezultatele dezastruoase obținute de elevii români la testele PISA, într-o conferință de presă în care a recunoscut că nici nu știe cum arată aceste teste.

Joi seară, însă, aceasta a scrie pe Facebook că e conștientă de importanța acestor teste și a prezentat un plan concret de acțiune.

„PISA 2018 s-a desfășurat ca urmare a eforturilor pe care eu le-am depus în anul 2016, tocmai pentru că am fost și sunt conștientă de importanța acestora și pentru că nimeni altcineva nu își asumase ca România să intre în această evaluare!

De altfel, nici până la momentul actual niciun alt ministru nu și-a asumat inițierea Hotărârii de guvern privind PISA 2021!

PISA 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *