Skip to content
Politică

Ministrul Educaţiei revoltă PNL. Riscă Năstase moţiune simplă? EXCLUSIV

presalocala.com

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, revoltă Partidul Naţional Liberal. Riscă demnitarul o moţiune simplă din partea PNL?

Amintim că sâmbătă Năstase a făcut o declaraţie care a stârnit reacţii vehemente din partea opoziţiei: guvernantul vrea să le permită directorilor de şcoli care au picat concursul de specialitate să rămână în funcţii până la organizarea unei noi astfel de testări, după cum puteţi citi mai pe larg accesând linkul de mai jos.

VEDEŢI ŞI: Poţi rămâne director deşi ai picat concursul. O spune chiar ministrul Educaţiei

Redacţia PSnews.ro a stat de vorbă duminică pe acest subiect cu deputatul Sorin Moldovan, membru în Comisia pentru învăţământ a Camerei.

„Consider că acţiunea ministrului Educaţiei este foarte periculoasă pentru sistemul educaţional din România şi dovedeşte încă o dată faptul că pentru PSD educaţia nu este o prioritate. Oare ce gândesc profesorii în cancelariile şcolare după această măsură? Că sunt conduşi de incompetenţi de la mic la mare. Dar cel mai important aspect cred că este exemplul pe care ministrul Educaţiei îl da copiilor: poţi să pici examene, că nu contează – rămâi pe funcţii daca ai carnet de partid”, a declarat Moldovan pentru PSnews.ro.

În continuare, parlamentarul a dat asigurări că va solicita audierea ministrului în comisia din care face parte, dar acelaşi Sorin Moldovan – răspunzând unei întrebări în acest sens – nu s-a pronunţat în favoarea unei moţiuni simple, ci în sensul unei demisii de onoare a guvernantului.

„Voi solicita audierea ministrului în Comisia de Învăţământ. Cred că este important să ne explice care a fost logica (dacă există) care a dus la această măsură. Nu cred că este nevoie de o moţiune simpla pentru acest lucru. Cred că o demisie de onoare ar fi mai oportună şi mai benefică pentru sistemul educaţional, a încheiat co-preşedintele Tineretului Naţional Liberal (TNL).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *