Skip to content
Europa

Ministrul elen al Turismului: Certificatul de vaccinare nu va fi o condiție prealabilă pentru ca cineva să călătorească în Grecia

Facebook / Emil Gabriel / Forum Grecia
" "

Ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, spune că certificatul de vaccinare anti-COVID-19 nu va fi o condiție pentru intrarea pe teritoriul Greciei, precizând că propunerea făcută recent, în acest sens, de premierul Kyriakos Mitsotakis a avut ca scop să-i determine pe oficialii UE să se coordoneze cu privire la această chestiune, informează Novinite.com.

Ministrul Turismului din Grecia spune că certificatul de vaccinare nu va fi obligatoriu pentru călătoriile în țara sa.

" "
" "

Certificatul de vaccinare nu va fi o condiție prealabilă pentru ca cineva să călătorească în Grecia. (…) Cei care nu au un certificat de vaccinare vor intra fără restricții pentru că nu trebuie să irosim resursele specifice în cazuri care nu prezintă riscuri”, a declarat oficialul guvernamental de la Atena pentru Skai TV.

În același timp, Haris Theoharis a precizat că persoanele care nu sunt vaccinate vor fi testate pentru infecția cu coronavirus, adăugând că autoritățile sanitare vor decide dacă toți cei care intră în țară ar trebui să fie testați sau nu.

Totodată, ministrul grec al Turismului a subliniat că atât testele, cât și certificatul de vaccinare sunt instrumentele care vor permite deplasările vara viitoare, sezon care, potrivit așteptărilor autorităților elene, ar trebui să fie mai bun decât cel din 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *