Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a depus o plângere la DIICOT împotriva unor ONG-uri care prin manifestațiile lor împiedică dezvoltarea unor proiecte strategice pentru România, au declarat surse avizate pentru „Adevărul”.
Potrivit surselor citate, plângerea ar viza Greenpeace, care s-a opus cu vehemență, în numeroase rânduri, dezvoltării proiectului Neptun Deep.
La solicitarea jurnaliștilor, Ministerul Energiei a precizat că nu poate nu poate să confirme sau să infirme existența unui dosar de urmărire penală.
„Ministerul Energiei anunță că, în cazul existenței unui dosar penal având ca obiect faptele sesizate, va oferi tot concursul organelor de urmărire penală în scopul aflării adevărului și a tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate”, a informat ministerul.
„Ministerul Energiei rămâne preocupat activ de problematica blocării sistematice a unor proiecte energetice de importanță vitală pentru România, din cauze independente de voința autorităților publice sau a companiilor care implementează aceste investiții.
În acest sens, Ministerul Energiei depune toate diligențele, prin orice mijloace legale, pentru deblocarea şi/sau accelerarea tuturor proiectelor de investiții în infrastructura energetică a României, în vederea îndeplinirii Programului de guvernare și a Strategiei Energetice a României.
Ne manifestăm aprecierea față de toate demersurile oneste care vizează protecția mediului, fără a compromite securitatea națională sau securitatea energetică a României,” a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.
În septembrie, Greenpeace cerea oprirea proiectului Neptun Deep
Amintim că, la 23 septembrie a.c., activiștii Greenpeace România au protestat pe șantierul proiectului Neptun Deep, la capătul conductei Tuzla-Podișor, cerând oprirea imediată a lucrărilor de extracție de gaze din Marea Neagră, având în vedere multiplele riscuri și probleme pe care le prezintă.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News