Ministrul Energiei: Având în vedere perioada călduroasă, am convocat comitetul ministerial pentru sectorul energetic

Sebastian Burduja
Sursa foto: facebook

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă că, având în vedere perioada deosebit de călduroasă prin care trecem, a convocat pentru luni, ora 11:00, comitetul ministerial pentru sectorul energetic. Pe agenda şedinţei se află analiza situaţiei actuale din sistemul energetic naţional, impactul condiţiilor meteorologice şi soluţiile necesare şi evoluţia consumului şi producţiei pe termen scurt şi mediu. Ministrul a dat asigurări că sistemul energetic naţional este sigur. Ministrul precizează că are un dialog constant şi foarte bun cu producătorii pentru a găsi soluţii pentru creşterea producţiei în această perioadă — fie ca vorbim de hidrocentrale, de grupurile pe gaz sau de termocentralele pe cărbune.

”Vom continua cu toţii să facem tot ceea ce este posibil pentru ca românii să aibă energie sigură, accesibilă şi verde”, mai spune ministrul.

”Având în vedere perioada deosebit de călduroasă prin care trecem, am convocat pentru luni, ora 11:00, comitetul ministerial pentru sectorul energetic, cu următoarea ordine de zi: analiza situaţiei actuale din sistemul energetic naţional; impactul condiţiilor meteorologice şi soluţiile necesare; evoluţia consumului şi producţiei pe termen scurt şi mediu”, scrie Burduja într-o postare pe Facebook.

Ministrul precizează că la acest “comandament de vară” vor participa: Transelectrica – Dispeceratul Energetic Naţional (DEN), OPCOM, ANRE, Transgaz, principalii producători şi distribuitori, colegii din Ministerul Energiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: