Ministrul Energiei cere primarului N. Dan să introducă  pe ordinea de zi a şedinţei CG fuziunea ELCEN – Termoenergetica

Sursa foto: Facebook / Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, îi solicită primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să suplimenteze ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de joi cu un punct în care să se prevadă aprobarea de principiu din partea CGMB a fuziunii ELCEN – Termoenergetica.

”Memorandumul de Guvern este adoptat de la sfârşitul lunii trecute, iar în termen de 15 zile de la adoptare Ministerul Energiei a solicitat primarului general acordul de principiu (neangajant) pentru realizarea fuziunii dintre Societatea Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN) şi Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (C.M.T.E.B.) în vederea realizării serviciului public de alimentare cu energie termica prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în Municipiul Bucuresti”, au transmis, marţi, oficialii Ministerului Energiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, fuziunea este soluţia care va rezolva problema încălzirii şi a apei calde în Bucureşti.

”Beneficiile includ planificarea şi execuţia integrată a investiţiilor, reducerea semnificativă a costurilor, rezolvarea problemei datoriilor între cele două companii. Aşa cum demonstrează exemplele de succes din ţară, doar sistemele centralizate, integrate de termoficare, pot deveni funcţionale”, se mai arată în comunicatul de presă.

Ministrul Sebastian Burduja afirmă că memorandumul privind sistemul integrat de termoficare a fost adoptat având la bază opiniile tuturor experţilor care arată că este singura soluţia durabilă pentru rezolvarea problemei lipsei căldurii şi apei calde pentru Bucureşti.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: