Ministrul Energiei: CET Titan este prima investiţie majoră după 15 ani

CET Titan
Sursa foto: Facebook

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă că investiţia în centrala de cogenerare CET Titan este prima majoră din ultimii 15 ani. ”Acum venim cu un proiect modern, la cele mai noi standarde, care va furniza căldură şi apă caldă pentru cartierele Titan şi Pantelimon, dar şi energie electrică. Asta înseamnă îmbunătăţirea serviciului public de termoficare pentru Capitală”, explică el.

Potrivit unui comunicat de preasă transmis, luni, de Ministerul Energiei, centrala de cogenerare CET Titan intră în linie dreaptă. Titan Power SA este firma responsabilă pentru implementarea proiectului ”Centralei electrice de termoficare în cogenerare de înaltă eficienţă” pe terenul CET Titan Bucureşti, având o capacitate instalată de până la 50 de MWe.

”Această centrală va fi echipată cu cinci grupuri motor-generator, care vor utiliza atât gaz metan, cât şi amestecuri cu hidrogen, oferind astfel cea mai modernă şi automatizată soluţie pentru sistemul de termoficare din Capitală”, arată sursa citată.

Pentru proiectul ”Centralei electrice de termoficare în cogenerare de înaltă eficienţă” au fost deja parcurse etapele: Studiu de Fezabilitate, Studiul de Racordare la RED, obţinerea tuturor avizelor conform Certificatului de Urbanism (CU), inclusiv Acordul Tehnic de Racordare (ATR) pentru conectarea la reţea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: