Ministrul Energiei dă asigurări: Exclud orice fel de posibilitate ca populaţia să fie afectată de vreo criză privind gazele naturale

Invitat într-o emisiune la Antena 3, ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a afirmat că cetățenii români nu au să se teamă cu privire la aprovizionarea cu gaze. Oficialul a spus că nu există niciun risc în această privință în cazul în care conducta care trece prin Ucraina va fi închisă sau dacă Rusia va sista livrarea.

„Nu există niciun risc pentru cetăţenii României. Am avut grijă să reuşim să atingem un nivel de stocare a gazelor naturale în depozite peste obligaţia legală stabilită de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. În plus, Romgaz va reuşi finalizarea unei investiţii în creşterea performanţei capacităţilor de stocare la Urziceni. Exclud orice posibilitate ca populaţia României să fie afectată de vreo criză”, a declarat Nicolescu la Antena 3, în cadrul emisiunii „Income”.

 „Este o criză pe care nu o dorim, dar care nu trebuie să ne surprindă dacă se va produce. Am discutat şi cu comisarul european pentru Energie. Este foarte posibil să apară o criză, însă noi nu vom fi afectaţi”, a continuat ministrul Energiei.

 „De asemenea, avem o rezervă suficientă de păcură, pe care o putem folosi pentru a trece centralele electrice care utilizează gaz natural pe păcură. Am luat toată măsurile, suntem pregătiţi pentru a putea face faţă oricărei situaţii”, a mai precizat Nicolescu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: