Skip to content
Economie Societate

Ministrul Energiei: Dacă cei de la Exxon doresc să plece, le recomand să respecte legislația românească

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține, într-o postare pe Facebook, că își dorește ca în momentul în care va pleca din Marea Neagră, compania americană ExxonMobil să respecte legislaţia românească de la momentul intrării în perimetru şi să facă transfer de licenţă.

Ministrul a precizat, însă, că vrea ca Exxon să continue operațiunile în România.

Am declarat public, în repetate rânduri, că o prioritate a mandatului meu e ca exploatările din Marea Neagră să se realizeze, în cel mai scurt timp. Aceste exploatări reprezintă și o consolidare a securității naționale, nu doar o dezvoltare economică. Mi-aș dori ca Exxon să continue operațiunile în România. În cazul în care din motive interne doresc să plece, le recomand să respecte legislația românească pe care au folosit-o când au intrat, adică HG pentru transferul de licență. De asemenea, mi-aș dori ca Romgaz, companie a statului român, să fie parte din viitorul consorțiu care va exploata acest perimetru. Operațiunile de la Marea Neagra reprezintă o chestiune de securitate națională și recomand ca nimeni să nu ne pună la încercare cu acest lucru”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Exxon Mobil derulează cea mai mare vânzare de active din ultimele decenii. Planurile prevăd  renunţarea la zăcăminte de gaze şi ţiţei în valoare de până la 25 de miliarde de dolari în Europa, Asia şi Africa, informează b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *