Skip to content
Economie

Ministrul Energiei: În această sesiune parlamentară eu cred că Legea offshore va fi aprobată

Virgil Popescu Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este de părere că Legea offshore va fi aprobată în această sesiune parlamentară şi va permite deblocarea investiţiilor în Marea Neagră. Potrivit ministrului, dacă în 2018 România avea această lege, acum ţara noastră ar fi fost independentă energetic şi ar fi putut asigura independenţa energetică a ţărilor din estul Uniunii Europene.

Virgil Popescu a declarat, joi seară, la TVR 1, că Legea offshore a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ.  ”Am văzut că astăzi a apărut avizul favorabil de la Consiliul Legislativ şi am văzut că este termen până în 11 mai de depunere de amendamente. Mă aştept ca până la jumătatea lunii mai să se discute în Senat şi apoi să intre la votul final în Senat, să vină la Camera Deputaţilor”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei şi-a exprimat convingerea că Legea offshore va fi adoptată în această sesiune parlamentară.  ”În această sesiune parlamentară eu cred că Legea offshore va fi aprobată şi cred că va fi o lege care va permite de data aceasta deblocarea investiţiilor din Marea Neagră”, a mai afirmat ministrul.

Potrivit News.ro, Virgil Popescu a mai arătat că România ar fi putut fi astăzi independentă energetic, dacă exista ”o lege bună” încă din 2018. ”Dacă aveam o lege bună în 2018, astăzi aveam gaze din Marea Neagră şi puteam nu numai să zicem că suntem independenţi energetic, puteam să spunem că asigurăm securitatea energetică a unei regiuni din Europa”, a mai declarat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *