Skip to content
Economie

Ministrul Energiei: Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație

Facebook/Ministerul Energiei

Se anunță o iarnă cu facturi la utilități mult mai scumpe, dar ministrul Virgil Popescu promite ca majorările tarifelor să nu afecteze prea mult buzunarul românilor. El a precizat faptul că a finalizat documentul cu normele metodologice și schema de acordare a compensațiilor pentru facturi.

Documentul ce prevede compensarea facturilor la energie mai trebuie semnat și de celelalte ministere și cel mai probabil va fi publicat în Monitorul Oficial până la finalul săptămțnii viitoare, a transmis Virgil Popescu.

Normele metodologice sunt terminate, le-am discutat (n.r.- cu Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe), am discutat și cu furnizorii, nu toate cerințele lor au putut fi preluate. Eu sunt convins că va fi publicat ordinul în Monitorul Oficial la începutul săptămânii viitoare și au toate datele acolo pentru a face facturi la începutul lunii decembrie și a pregăti documentele pe care să le depună”, a declarat ministrul Popescu, la Digi24.

Cel puțin pentru luna decembrie, nu vor exista facturi necompensate, a transmis oficialul de la Ministerul Energiei.

Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație. Nu cred un furnizor își permite să încalce legea, există organe ale statului care îl pot amenda, este infracțiune și are și alte repercusiuni. (…) Eu cred că anumiți furnizori facturau la începutul lunii noiembrie și câteva zile din luna noiembrie, probabil din acest motiv au întârziat facturile, pentru a scoate estimativ acel consum. Le-am spus în norme, consumul lunii noiembrie se facturează în decembrie, după ce consumul este realizat.

Fiecare dintre noi am avut contractul în derulare sau am avut ghinionul să se termine in această perioadă de toamnă-iarna. Legea pe care am aprobat-o în Senat are o plafonare la prețul gazului natural, cât și la prețul energiei electrice. La facturile care vin pe asociație și se repartizează pe apartament avem un prag minimum de consum, sub 30 de kilowați pe lună nu se compensează nimic. Sub 30 de metri cubi la gaze naturale se presupune că nu folosește cineva gazul pentru încălzire și la fel, nu avem compensație”, a mai transmis oficialul Guvernului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *