Skip to content
Politică

Ministrul Energiei pune punctul pe I. De ce are nevoie România

Ministrul Energiei, , Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Dominic Gerea, pune punctul pe I. De ce are nevoie România în prezent.

Demnitarul a pledat, joi, într-o conferinţă de specialitate, pentru investiţii într-un sistem performant de energie termică.

„Avem în vedere schimbări legislative, avem în vedere legea energiei termice care trebuie să răspundă noilor provocări și avem în vedere eficiența energetică fără de care nu putem vorbi de un sistem performant. Un sistem care să furnizeze exact ceea ce ne dorim, servicii de calitate și la un preț competitiv. Pentru acest lucru trebuie făcute investiții, trebuie schimbat și stimulat agentul care investește o dată în limitarea pierderilor”, a spus Gerea.

Potrivit demnitarului, este foarte importantă o dimensionare corectă a capacităților de producție și trebuie utilizați combustibili alternativi.

„Trebuie introduse centrale cu ciclu combinat, trebuie folosiți cu curaj combustibili alternativi. Trebuie să avem în vedere alt sistem de management al energiei termice, mă refer la înmagazinarea energiei termice. Cel mai important este o dimensionare corectă a capacităților de producție pentru a putea profita de toate facilitățile care vin. Vorbim aici și de cogenerare. Nu se mai poate merge și vara și iarna. Spunea cineva că vara nu-i ca iarna”, a mai afirmat ministrul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *