Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a prezentat în Guvern lista propunerilor de investiţii prioritare

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a prezentat miercuri, în cadrul şedintei de Guvern, lista propunerilor de investiţii prioritare, finanţate prin Fondul pentru modernizare (FM), care va transmisă către Banca Europeană de Investiţii în vederea finanţării. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că investiţiile înseamnă mii de noi locuri de muncă şi şansa de a renaşte industria românească pentru sectorul energetic şi anunţă că şi-au propus să stabilească un nou record pentru evaluarea şi contractarea proiectelor în timpul cel mai scurt, astfel încât să semneze toate contractele aferente acestor investiţii până la finalul acestui an.

Ministerul Energiei precizează într-un comunicat oficial că a iniţiat 3 propuneri de investiţii prioritare, la care se adaugă alte 3 propuneri venite din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) şi o propunere de investiţii din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)”.

”Fondul pentru modernizare reprezintă o oportunitate uriaşă pentru România. De la începutul mandatului meu, prin acest fond, am reuşit să atragem miliarde de euro pentru tranziţia energetică către o energie mai sigură, mai ieftină şi mai verde pentru toţi românii. Aceste fonduri europene nerambursabile merg direct în economia românească, iar principalii beneficiari sunt firmele româneşti, entităţile publice şi comunităţile locale. Suntem mândri în mod special de apelul pentru finanţarea capacităţilor de producţie în cogenerare, inclusiv CET-urile din Bucureşti fiind eligibile pentru a fi modernizate după 60-70 de ani de la punerea în funcţiune. La fel de important, ne respectăm promisiunea şi vom finanţa o nouă schemă de sprijin pentru stocarea în baterii, care vor ajuta la echilibrarea sistemului energetic naţional şi ne vor permite să beneficiem de energia regenerabilă şi atunci când nu bat vântul sau soarele. Nu în ultimul rând, solicităm creşterea finanţării pentru producţia de energie verde, pentru a acoperi toate cele peste 1400 de proiecte eligibile deja depuse de primării, universităţi etc., depăşind suma de 650 de milioane euro pentru aceşti beneficiari”, arată ministrul Energiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: