Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat încă 24 de contracte de finanţare în cadrul unui apel

Sursa foto: Facebook

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, a semnat luni 24 de contracte de finanţare în cadrul apelului finanţat prin Fondul pentru modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice. Valoarea totală a proiectelor finanţate este de 68.077.227,21 lei (13.682.764,64 euro), valoarea totală a finanţării din Fondul pentru modernizare este de 62.118.458,89 lei (12.485.118,56 euro), iar capacitatea totală instalată este de 9,54986 MW, anunţă ministerul.

”Prin semnarea acestor 24 de noi contracte de finanţare, ne reconfirmăm angajamentul pentru dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei regenerabile în România. Aceste proiecte nu numai că vor contribui la creşterea capacităţii de producţie a energiei verzi, dar vor aduce şi beneficii semnificative pentru comunităţile locale prin reducerea facturilor pentru instituţiile publice locale, asigurarea autonomiei energetice şi protejarea mediului”, arată ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

El precizează că aceste investiţii sunt esenţiale pentru a construi un viitor sustenabil şi pentru a asigura tranziţia către o economie verde.

”De la începutul mandatului meu, am ales să prioritizăm investiţiile din PNRR şi Fondul pentru Modernizare. Nu sunt efecte care se vor resimţi într-un timp scurt, dar pe termen mediu şi lung, aceste noi capacităţi de producţie vor ajuta la dobândirea independenţei energetice în ţara noastră, vor asigura un mediu mai curat şi vor reduce preţul energiei din facturile românilor. Vom continua să sprijinim astfel de iniţiative şi să investim în viitorul energetic al României”, a declarat Ministrul Energiei.

Între cei 24 de beneficiari ai finanţării din Fondul pentru modernizare se numără Universitatea Ovidius Constanţa, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC”, primăria Municipiului Slobozia, primăria Oraşului Haţeg şi primăriile a 20 de comune din judeţele Iaşi, Cluj, Hunedoara, Tulcea, Ilfov, Timiş, Suceava, Olt, Mureş, Constanţa, Arad şi Neamţ.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: