Ministrul Familiei anunță crearea a 150 de centre de zi pentru prevenirea separării copilului de familie

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunţat că până la finalul anului 2024, vor fi create, prin PNRR, 150 de noi centre de zi pentru prevenirea separării copilului de familie, explicând că se doreşte creşterea numărului acestor centre în comune, „unde de asemenea există mulţi copii care trăiesc în sărăcie extremă şi au nevoie de ajutorul nostru pentru o viaţă decentă”.

„Centrele de zi reprezintă o soluţie pentru prevenirea abandonului familial şi şcolar, tocmai de aceea este vital ca acestea să beneficieze de o finanţare care să le susţină activitatea. Aceasta a fost concluzia conferinţei organizate de Organizaţia Umanitară Concordia, la care am participat astăzi la Palatul Parlamentului, şi mă declar total de acord. Consider esenţială creşterea numărului centrelor de zi şi mă bucur că prin PNRR, până la finalul anului 2024, vor fi create 150 de noi centre de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa”, a arătat Natalia Intotero, marţi, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că lista acestor centre va fi făcută publică luna viitoare, după finalizarea evaluării proiectelor.

„Ca ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse îmi voi îndrepta atenţia spre creşterea numărului acestor centre în comune, unde de asemenea există mulţi copii care trăiesc în sărăcie extremă şi au nevoie de ajutorul nostru pentru o viaţă decentă. Copiii de astăzi reprezintă viitorul de mâine şi tocmai de aceea trebuie să le acordăm tuturor atenţia şi îngrijirea necesare pentru buna lor dezvoltare”, a adăugat Intotero.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: