Skip to content
Politică

Ministrul Finanțelor a anunțat control la Primăria Capitalei. Firea: Primim cu pâine și sare orice controlor

" "

Primarul General, Gabriela Firea, a declarat, marți, că nu se teme de nici un control la primăria Capitalei și susține că ”este o instituție sub asediu”, care a avut parte de nu mai puțin 50 de controale din partea mai multor instituții în ultima perioadă.

Precizările vin după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat declanșarea unui dublu control la Primăria București pentru a verifica modul în care instituția a cheltuit subvenția primită de la guvern pentru termoficare.

" "
" "

Nu ne temem, orice control este binevenit. Că este ANAF, ITM, DSP, DSV, orice control este binevenit., Nu avem de ce să ne temem. Este bine și pentru noi. Nu a reieșit nici o neregulă și nu are cum să reiasă. Suntem o instituție sub asediu. De când sunt primar am avut cinci premier și cinci miniștri de finanțe, probabil vom avea și al șaselea premier și al șaselea. Îi așteptăm cu ștergar, cu pâine și sare, și să nu facă abuzuri”, a declarat primarul Capitalei, informează g4media.ro.

Nu a mai fost nici un control la Primăria București de zece ani. Primăria s-a împrumutat anul trecut din Trezorerie, deși primise bani de la guvern pentru subvenție. Ministerul Finanțelor are în atribuții controlul banilor publici cheltuiți, să vedem dacă au fost sifonați. Vom începe un control cu două echipe, de la Inspecția economico – financiară și Corpul de control. Trebuie să vedem dacă banii din programe au fost folosiți în interes și folos personal”, a spus marți Cîțu într-o conferință de presă.

Cîțu o acuzase încă de săptămâna trecută pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, că a folosit cea mai mare parte a veniturilor instituției pentru plata clientelei de partid.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *