Skip to content
Politică

Ministrul Finanțelor anunță că NU există nici un draft de buget pentru 2015

Ministrului Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, a declarat că bugetul statului pe anul 2015 nu va fi prezentat președintelui Traian Băsescu, ci va fi însușit de noul premier și promulgat de noul președinte.

Oficialul Finanțelor a declarat marți, că amânarea prezentării bugetului s-a mai întâmplat și în alți ani când au avut loc alegeri și nu ar fi normal ca actualul premier, care candidează pentru președinția României, să își însușească un buget care va trebui administrat de un alt premier.

Referindu-se la întâlnirea din luna iulie a acestui an de la Palatul Cotroceni pe marginea măsurii de reducere a CAS, când președintele a cerut premierului Victor Ponta și ministrului Finanțelor Publice să îi fie prezentat bugetul pe 2015 până în luna noiembrie, Ioana-Maria Petrescu a explicat că, la acel moment, Victor Ponta nu își anunțase candidatura la Președinție.
„Dacă domnia sa nu ar fi candidat pentru Președinție, normal, ca orice prim-ministru, ar fi prezentat acest buget în noiembrie”, a spus Petrescu, care a adăugat, că, în condițiile în care Victor Ponta candidează și s-ar putea să fie un alt premier, s-a luat decizia să nu își însușească un buget care va trebui administrat de alt premier.
Ministrul Finanțelor a mai spus că în acest moment nu există un draft (schiță, proiect — n.r.) de buget pentru 2015 și se fac doar estimări despre cât se poate colecta anul viitor, care sunt cheltuielile, fără a se face alocări pe diferite bugete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *