Skip to content
Economie

Ministrul Finanțelor anunță continuarea programului Noua Casă

fngcimm.ro/noua-casa

Programul guvernamental Noua Casă continuă și în 2022, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu. „Astăzi am semnat continuarea programului Noua Casă. Alocarea se va menține în prima faza la nivelul de anul trecut”, a menționat Câciu.

Programul guvernamental Prima Casă devenit Noua Casă din 2020, potrivit profit.ro.

Ministrul a precizat că suma alocată pentru programul Noua Casă poate fi suplimentată.

Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casa, conform FNGCIMM, este în valoare de două miliarde lei.

Programul Prima Casă a devenit Noua Casă din 2020. Programul care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Noua Casă 2022. Cine poate beneficia de acest program

Programul Noua Casă 2022 este destinat acelor români care își doresc să își cumpere o locuință. Cu toate acestea, persoanele fizice care vor să își achiziționeze o casă prin acest program trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Mai exact, beneficiarul nu trebuie să dețină o proprietate, nici singur și nici împreună cu soțul sau soția. Excepție fac persoanele care dețin o proprietate a cărei suprafață utilă este mai mică de 50 mp.

O a doua condiție este achiziționarea unei singure locuințe, iar a treia condiție este ca proprietarul să aibă calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul.

Pentru toate aceste informații, proprietarii trebuie să dea o declarație pe propria răspundere.

Mai mult, cei care solicită creditul trebuie să dispună de avansul minim obligatoriu pentru locuința pe care vor să o achiziționeze.

Ce sumă de bani poate fi obținută prin Programul Noua Casă 2022

Programul Noua Casă 2022 vine cu o serie de schimbări. Mai exact, avansul minim obligatoriu diferă în funcție de valoarea locuinței care urmează să fie achiziționată, după cum urmează:

– locuințele cu preț de maximum 70.000 Euro- avansul minim obligatoriu este de 5%, iar procentul maxim de garantare de 50%.
– locuințele cu prețul cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro- avansul minim obligatoriu este de 15%, iar procentul maxim de garantare de 60%.

În cadrul programului Noua Casă 2022 pot fi achiziționate și locuințe a căror valoare depășește 140.000 euro, însă proprietarul trebuie să achite diferența din alte surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *