Skip to content
Politică

Ministrul Finanţelor calmează apele: Avem bani în trezorerie!

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a declarat, sâmbătă dimineața, la postul de televiziune Antena 3, că România nu va lua niciun împrumut de la instituţiile financiare internaţionale, statul având rezervele necesare în Trezorerie.

„În privinţa strategiei de finanţare a datoriei publice nu se întâmplă nimic spectaculos, nimic nou. Există rezervele necesare în Trezorerie pentru a avea acoperită buna funcţionare. Nu există perspectiva creşterii deficitului, care să genereze o sarcină pe serviciul public în perioada următoare”, a spus ministrul la antena3.

Mai mult, acesta a arătat că după finalizarea bugetului, ministerul va analiza modul în care va putea optimiza sistemul de finanţare, astfel încât să se reflecte într-o scădere a cheltuielilor cu dobânzile.

„Am avut o primă evaluare a finanţării serviciului public, dar după ce terminăm etapa cu bugetul ne vom apleca mai mult pe această chestiune, cum vom optimiza acest sistem, astfel încât să se reflecte într-o scădere de sarcină pe cheltuilelile cu dobânzile în bugetul nostru. Trendul este bun, dobânzile sunt în scădere. Cu FMI nu avem nicio obligaţie, ne vom manifesta în temeiul obligaţiilor pe care le avem în calitate de membru. Va veni săptămâna viitoare o echipă a FMI cu care vom discuta în termeni de curtuoazie, nicio altfel de discuţie”, a completat Viorel Ştefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *