Skip to content
Politică

Ministrul Finanțelor dă asigurări că statul român va suporta recuperarea victimelor din Colectiv

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici dă asigurări că statul român va suporta financiar recuperarea victimelor din Coletiv.

„Orice nevoie de susținere, din punct de vedere financiar, a tot ceea ce înseamnă efort de recuperare a celor care sunt, din păcate, astăzi, într-o stare destul de critică, va fi suportată de către stat, și există astfel de resurse la bugetul de stat, fără niciun fel de discuție”, a declarat ministrul Finanțelor, potrivit agerpres.ro.

Eugen Teodorovici a răspuns astfel unei întrebări referitoare la declarația profesorului doctor Ioan Lascăr, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, potrivit căreia pentru îngrijirea unui pacient cu arsuri costurile variază între câteva sute de mii de euro și chiar un milion de euro.

„Ceea ce poate ar trebui să facem noi, pe viitor, este următorul lucru: de foarte multe ori ajungem în situația să acționăm după un eveniment, ceea ce trebuie schimbat ca abordare. Trebuie să învățăm să ajutăm oamenii înainte ca ei să ajungă într-o anumită nevoie, și după aceea să începem să discutăm, să vedem exact ceea ce putem face pentru că, în primul rând, sunt suferințele pe care le creăm sau au loc într-un mod total nejustificat”, a menționat Eugen Teodorovici, la ieșirea de la discuțiile privind pachetul de patru legi pentru achiziții publice, la Grupul PSD din Senat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *