Skip to content
Economie

Ministrul Finanţelor, despre bugetul pe 2022: Discuţiile cu ministerele s-au închis. Nu există neapărat zâmbet şi nici satisfacţie

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, afirmă că discuţiile cu ministerele pe tema proiectului Legii bugetului de stat, care va fi discutat luni, s-au încheiat, el adăugând că „nu există neapărat zâmbet şi nici satisfacţie, dar există foarte multă provocare, în faţă, pentru toţi miniştrii.

Vă rog să-mi permiteţi să nu să comentez în acest moment sume sau limite. Pot să vă spun că este construit pe investiţii de 7% din PIB; pot să vă spun că discuţiile s-au închis cu ministerele. Pot să vă spun că, ca la orice buget, nu există zâmbet, nu există neapărat zâmbet şi nici satisfacţie, dar există foarte multă provocare, în faţă, pentru toţi miniştrii”, a declarat Adrian Câciu vineri seară, după şedinţa de Guvern.

Acesta a afirmat că Parlamentul este suveran în ceea ce priveşte eventualele amendamente aduse legii. „Atâta timp cât se găsesc surse de finanţare şi nu creşte nivelul de deficit asumat prin legea plafoanelor, evident, Parlamentul este suveran”, a mai explicat Câciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *