Skip to content
Economie

Ministrul Finanțelor, despre cea mai importantă provocare, dincolo de inflație: Menţinerea lanţurilor de aprovizionare la un nivel sustenabil

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, marţi, în cadrul conferinţei Romanian Business & Investment Roundtable, organizată de Economist Impact Events, că cea mai importantă provocare pentru perioada următoare, dincolo de inflaţie, este menţinerea lanţurilor de aprovizionare la cote sau la un nivel sustenabil, astfel încât Europa să aibă necesarul de bunuri de primă instanţă.

Ministrul a afirmat că invazia Federaţiei Ruse afectează economiile din Europa, iar statele UE din vecinătatea Ucrainei sunt suplimentar afectate, fiind implicate masiv în ajutorarea refugiaţilor.

De asemernea, criza energetică care exista dinainte de 24 februarie, este amplificată de acest conflict şi reclamă o transformare din temelii a politicilor din acest domeniu.

”Cea mai importantă provocare pentru perioada următoare, dincolo de inflaţie, este menţinerea lanţurilor de aprovizionare la cote sau la un nivel sustenabil, astfel încât Europa să aibă necesarul de bunuri de primă instanţă”, a mai spus ministrul.

Adrian Câciu a precizat că investiţiile în domeniul apărării şi securităţii sunt esenţiale, în contextul menţinerii focusului pe NATO, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *