Skip to content
Politică

Ministrul Finanţelor dezvăluie cum a fost sabotat de Preşedinţie pe Codul Fiscal: „Prea târziu!”

" "

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dezvăluie cum a fost sabotat de Preşedinţie în ceea ce priveşte proiectul de Cod Fiscal: „Prea târziu!”

Demnitarul a declarat, vineri seară, la Antena 3, că nu a înţeles care a fost motivul pentru care şeful statului a întors Codul Fiscal în Parlament.

" "
" "

„Decizia de astăzi (vineri – n.r.) poate afecta întreaga economie. De la buget, salarii, educaţie, tot. Inclusiv liniştea pe care piaţa acum o resimte. Cred că este prima oară în istoria României când un astfel de cod primeşte un vot în unanimitate. La momentul la care s-a dat votul din Comisia de buget-finanţe, acei parlamentari din opoziţie au dat un vot în neştiinţă? Un Guvern întreg, cu specialiştii săi, un Parlament întreg, cu specialiştii săi, au dat un vot pentru acest cod. Administraţia Prezidenţială, cu o echipă mult mai restrânsă de specialişti, a trimis Codul înapoi. Aş fi vrut să am şi eu un argument clar pentru acest demers. Ar fi fost normal ca, înainte de o astfel de decizie, să existe consultări şi clarificări. Noi am trimis la Preşedinţie toate datele cerute, absolut tot ce s-a cerut”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a mărturisit că s-a oferit să meargă personal la Palatul Cotroceni, să explice tot ce trebuie explicat în plus, dar Administraţia Prezidenţială l-a refuzat.

„Am cerut ca, dacă se consideră că este necesar, să merg şi să prezint toate argumentele care au stat la baza adoptării acestui Cod Fiscal. Răspunsul a fost unul de genul: «prea târziu». Adică decizia era deja luată şi nu mai putea fi discutată”, a arătat demnitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *