Ministrul Finanțelor: Gaura din buget a ajuns la 45 de miliarde de lei

Marcel Boloș
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a spus la Digi24 că gaura din buget a ajuns la 2,66% din PIB, adică 45 de miliarde de lei.

„Suntem la 2,66% din PIB, ceea ce înseamnă 45 de miliarde de lei. Nu știu dacă am adăugat, grosso modo, 7 miliarde de lei în ultimele luni. Aceasta este acum situația, în momentul în care vorbim”, a spus Boloș.

Declarația ministrului vine în condițiile în care în această seară a avut loc o ședință a coaliției în care s-a discutat despre pachetul de măsuri fiscale menite să țină deficitul bugetar sub control.

Printre măsurile discutate a fost creșterea TVA pentru panouri fotovoltaice de la 5% la 9% și creșterea TVA pentru produse alimentare care conțin o cantitate mare de zahăr.

În cazul domeniului HoReCa, TVA rămâne la 9%. Măsurile includ și creșterea unor taxe și eliminarea unor facilități fiscale.

Atât PSD, cât și PNL au votat pentru asumarea răspunderii în Parlament pe pachetul de măsuri fiscale, deși forma finală a acestuia nu a fost încă adoptată.

Cele două partide nu sunt de acord cu toate măsurile propuse de partenerul de coaliție. Boloș a precizat la Digi24 că TVA nu va crește peste 19%, deși Comisia Europeană propusese o creștere la 21%, pentru creșterea veniturilor la buget, informează digi24.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL