Ministrul Finanţelor, întâlnire cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare / Agenda discuţiilor

Sursă foto: Facebook/ Marcel Boloș

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă, miercuri seară, că s-a întâlnit cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, cu care a discutat planul concret de operaţionalizare, planul de rectrutare şi cooperarea cu alte bănci.

”Trei aspecte importante am discutat astăzi cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare”, anunţă, miercuri seară, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş a precizat că s-a discutat despre:

  • Planul de operaţionalizare al Băncii, dat fiind rolul central pe care îl va juca în catalizarea dezvoltării economice durabile prin investiţii.
  • Planul pentru explorarea oportunităţilor de colaborare cu instituţiile financiare internaţionale ca Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială, pentru promovarea standardelor de excelenţă tehnică şi management.
  • Planul de recrutare şi dezvoltare a infrastructurii IT.

”Este deja cunoscut că mi-am fixat obiectiv clar de mandat va fi să operaţionalizăm Banca de Investiţii şi Dezvoltare, cu viziunea de a performa ca instituţie centrală care să fie un ajutor real pentru mediul de afaceri românesc”, a scris Boloş pe Facebool.

Ministrul precizează că scopul este adsigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii.

”Mai mult, BID trebuie să fie partenerul antreprenorilor în procesul de accesare şi utilizare a banilor europeni şi a efectului de multiplicare care vine la pachet”, a mai scris Marcel Boloş.

Executivul a adoptat, în 16 noiembrie 2023, un proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea actului constitutiv al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare – S.A. România s-a angajat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să operaţionalizeze Banca de Investiţii şi Dezvoltare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: