Skip to content
Politică

Ministrul Finanțelor propune o nouă măsură de relaxare fiscală

" "

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, propune o nouă măsură de relaxare fiscală, evitând să spună când va fi inițiată această măsură

Ministrul intenționează să scadă contribuțiile sociale, dar momentan nu a precizat cu cât vor fi reduse sumele plătite de angajatori și de angajați.

" "
" "

Totodată, ministrul a precizat că aceasta va fi următoarea măsură de relaxare fiscală pe care o va aplica Guvernul condus de Victor Pota, iar scăderea TVA ar putea fi aplicată începând cu 1 decembrie 2015, transmite b1.ro.

Teodorovici a dezvăluit că Guvernul a dorit să scadă contribuțiile sociale prin noul Cod Fiscal, însă, ulterior, s-a renunțat la această idee.

Potrivit ministrului, scăderea contribuțiilor depinde de evoluția economiei, iar în urma acestei măsuri vor fi atrase mai multe investiții străine.

„Dacă în mod normal cifrele arată foarte bine sau bine, această măsură poate să vină foarte curând. Și eu nu sunt adeptul adoptării unei măsuri astăzi și să se aplice nu știu, peste o jumătate de an sau un an. Dacă mie îmi permite economia, dacă într-adevăr pe următorii doi ani am o perspectivă clară, trebuie să mă uit tot timpul cu un ochi la ceilalți vecini ai mei. Nu neapărat în Europa. Chiar este bine pentru noi să fie zona din afara Europei prioritatea numărul unu. Uitați-vă la Bulgaria, are față de noi un regim mai bun al atragerii (investițiilor – n.r.)”, a precizat Teodorovici.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *