Ministrul Finanțelor, nemulțumită că reducerea CAS a devenit o polemică politică

Ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu a avut astăzi o reacție publică privind controversele ce au apărut în jurul măsurii de reducere a CAS-ului cu 5 puncte procentuale la angajatori.

”Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale este o măsură bună, pentru dezvoltare, dar a primit o mulţime de critici şi a devenit o polemică politică, a declarat luni, în plenul Senatului, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Maria Petrescu.

‘Eu, MFP şi acest proiect de lege am primit o mulţime de critici. Va mărturisesc că, dacă aceste critici m-ar fi vizat numai pe mine ca ministru, nu aş fi considerat că este o problemă. În schimb, m-a deranjat foarte mult că o măsură fiscală foarte bună, care este pro-business, pro-dezvoltare, a devenit o polemică politică’, a afirmat oficialul MFP, potrivit agerpres.ro.

Ea a subliniat că mediul politic trebuie să acţioneze că pârghie de susţinere a măsurilor economice care să asigure stabilitate şi predictibilitate mediului economic, să transmită certitudine investitorilor români şi străini şi că politicile publice din România au capacitatea să ofere un mediu economic propice dezvoltării.

‘Noi vrem investitori buni în România, dar nu le oferim condiţii. Atunci când le oferim aceste condiţii şi vrem să luăm o măsură pentru a le oferi aceste condiţii, despicăm firul în patru şi uităm de unde am pornit şi ceea ce voiam să facem. Dezvoltare fără finanţare într-adevăr nu se poate şi vă asigur că avem resursele necesare pentru a finanţa reducerea CAS atunci când legea va fi promulgată de preşedinte’, a adăugat ministrul Finanţelor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL