Ministrul Finanţelor participă marţi la reuniunea Consiliului Afaceri Economice şi Financiare

Sursă foto: Facebook/ Marcel Boloş

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, participă marţi la reuniunea Consiliului Afaceri Economice şi Financiare, ce are loc la Bruxelles.

Conform datelor publicate de Consiliul European, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a reuniunii vizează impozitele reţinute la sursă. Consiliul va încerca să ajungă la un acord politic cu privire la o propunere referitoare la reducerea mai rapidă şi mai sigură a surplusului de impozite reţinute la sursă (FASTER). Această iniţiativă urmăreşte să contribuie la combaterea abuzurilor fiscale şi la finalizarea uniunii pieţelor de capital din UE prin încurajarea investiţiilor transfrontaliere.

Un al punct se referă la TVA în era digitală, iar Consiliul va încerca să ajungă la un acord politic cu privire la pachetul legislativ referitor la taxa pe valoarea adăugată (TVA) în era digitală. Pachetul constă în trei propuneri care vizează combaterea fraudei în domeniul TVA, sprijinirea întreprinderilor şi promovarea digitalizării. Totodată, miniştrii vor desfăşura un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală a punerii în aplicare a Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR). Consiliul va avea drept obiectiv adoptarea unor decizii de punere în aplicare privind aprobarea planurilor de redresare şi rezilienţă modificate, prezentate de unele state membre.

În cadrul reuniunii, miniştrii vor purta discuţii şi cu privire la situaţia actuală a impactului economic şi financiar al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Aceştia vor fi informaţi în legătură cu progresele punerii în aplicare a Mecanismului pentru Ucraina.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: