Skip to content
Economie

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu: Site-ul IMM INVEST a fost refăcut

Inquam Photos / George Calin

Într-o postare pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că site-ul IMM Invest va fi din nou funcţional începând de marţi, dar precizează că mai există un risc, acela ca ordonanţa prin care a fost aprobată platforma să nu treacă de Parlament, PSD opunându-se proiectului.

Există un RISC. Acțiunile PSD și ale acoliților lor din Parlament. Deja votează ÎMPOTRIVA legii care aprobă ordonanța prin care a fost aprobat IMM INVEST. Mai mult PSD-iștii vor să oprească acest program prin moțiune. Ciolacu și gașca lui socialistă fac orice să oprească acest program care susține capitalul și economia privată. Așa cum au făcut până acum cu toate măsurile bune luate de acest guvern.

Marți, 28 aprilie, ora 9:00, IMM INVEST este live și toți cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiții/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% și cu dobândă subvenționată 100% pot să se înscrie în program. Acest program nu funcționează după principul primul venit, primul servit”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

În acest moment, platforma destinată ajutării antreprenorilor este testată de specialişti, după ce la scurt timp de la momentul lansării nu a funcționat, iar ministrul de finanțe a acuzat un atac informatic. Oficialii guvernamentali au vorbit de un număr prea mare de accesări și de un posibil atac cibernetic asupra site-ului.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a anunțat că 44. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare. Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate. Programul va funcționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *