Skip to content
Politică

Ministrul Finanțelor vrea scăderea taxării muncii. Adrian Câciu: Ar putea fi împărțită între angajator și angajat

Inquam Photos / Octav Ganea

România, împreună cu Bulgaria, au cele mai mici salarii din UE. Țara noastră se află în vârful topului atunci când vine vorba despre rata de taxare a muncii. Aproape jumătate din salariul brut merge la stat, pentru diverse contribuții stipulate în lege. Salariul net ar putea crește dacă taxarea muncii ar fi mai mică, prin intervenția statului în acest sens, potrivit ministrului Adrian Câciu.

„Avem în programul de guvernare scăderea taxării muncii, dar dacă începem să fim prea emotivi în zona aceasta… Haideți să aibă statul capital. Scăderea taxării muncii poate să însemne de exemplu să nu mai fie contribuții la același nivel.

Poate fi împărțită între angajator și angajat (…) Poate chiar o contribuție mai mică. Pe de altă parte, poate chiar și la contribuția de pensii. La fel, împărțirea sarcinii fiscale între angajator și angajat. Acum, ea cade toată pe angajat”, a declarat joi, ministrul Câciu.

Ministrul de Finanțe a anunțat în cadrul aceluiași discurs care sunt prioritățile PSD la guvernare.

„Acest partid a venit la guvernare în primul rând să stabilizeze situația, să echilibreze niște lucruri, să nu se ajungă la un dezastru mai mare față de ceea ce se preconiza a fi. În partea a doua anului începem să respirăm și să dăm din această redistribuire de venituri către populație”, a declarat ministrul Finanțelor, joi, la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *