Skip to content
Economie

Ministrul Finanțelor: Popririle vor fi ridicate automat. Vrem să oprim acea nebunie în care conturile erau blocate și cetățeanul trebuia să meargă la fiecare bancă să ceară deblocarea

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, într-o intervenție telefonică la B1 Tv, că Executivul va adopta o decizie prin care popririle vor fi ridicate automat, după retragerea banilor, în cazul cetățenilor care au conturile blocate de ANAF. Astfel, contribuabilii nu vor mai fi nevoiți să meargă la bancă pentru a solicita să li se deblocheze conturile.

”Avem o ordonanță de urgență, cred că mâine (joi – n.r.) sau luni, în care modificăm Codul de procedură fiscală pentru a permite ca sistemul de popriri – acea nebunie în care erau conturile poprite și apoi trebuia să te duci la fiecare bancă – să dispară. (…) Modificarea va fi adoptată în ședința de mâine sau în ședința de luni. Apoi totul va fi mult mai simplu. Pentru cazurile în care va trebui să facem popriri, vom face, dar totul va fi mult mai simplu”, a declarat Florin Cîțu.

Cu alte cuvinte, ANAF va lua banii din cont și toate conturile contribuabilului vor fi deblocate de la sine.

Softul este gata la ANAF. Va fi îmbunătățit, dar este primul pas”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *