Skip to content
Politică

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu: Vom avea bani europeni pentru spitalul regional din Brașov în perioada 2021-2027

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat, vineri, că va exista cofinanţare din bani europeni pentru spitalul regional de la Braşov, în perioada de programare 2021-2027, menţionând, totodată, în privinţa aeroportului de la Ghimbav, că există două variante pentru a beneficia, de asemenea, de bani de la UE, însă o soluţie ar putea fi anunţată abia după 17 septembrie, scrie antena3.ro.

Mînzatu a precizat, în privinţa proiectelor spitalelor regionale, că lucrează îndeaproape cu reprezentanţii BERD şi ai ministerului Sănătăţii, astfel încât o parte din banii necesari să fie prinşi în viitorul program de finanţare.

" "

„Vom avea cofinanţare pentru spitalul regional de la Braşov din bani europeni, chiar dacă se va face în parteneriat public-privat, partea publică să poată fi susţinută din bani europeni. Este o temă la care lucrez împreună cu cei de la BERD, pentru că ei realizează studiul de fezabilitate pentru Primăria Braşov. Doamna ministru (Sorina Pintea – n.r.) (…) mi-a promis că în scurt timp urmează şi o modificare de act normativ, care va permite autorităţilor locale, nu doar MS, să investească în spitalele regionale”, a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Totodată, Roxana Mînzatu a menţionat că, în prezent, se lucrează, de asemenea, împreună cu MS şi parlamentarii din regiune, la zona de acoperire a viitorului Spital Regional de la Braşov.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte o eventuală finanţare a proiectului aeroportului de la Braşov din bani de la UE, ea a menţionat că se lucrează la o soluţie astfel încât să se finanţeze cât mai mare parte din acest proiect.

Lucrăm la soluţia pentru finanţarea din bani europeni a aeroportului. Săptămâna viitoare, mă voi întâlni cu Unitatea Geografică România din DG Regio pentru a-i pune pe masă ceea ce am lucrat toată vara, împreună cu Consiliul Judeţean (Braşov – n.r.) şi Consiliul Concurenţei. Avem două variante pe care le vom propune. (…) Decizia noastră e ca, până când nu avem discuţia cu Comisia Europeană – şi aceasta este programată pentru 17 septembrie, la Bucureşti – să nu facem un anunţ detaliat, pentru că avem nevoie şi de acordul lor. (…) Lucrăm pentru a finanţa cât mai mare parte din investiţia la aeroport„, a precizat ministrul Fondurilor Europene, într-o conferinţă de presă, la Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *