Skip to content
Politică

Ministrul Gabriel Leș vrea ca STS să treacă în subordinea MApN

Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, propune ca Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) să treacă în subordinea MApN, fiind unica soluție pentru reformarea acestei structuri, și a explicat că instituția pe care o conduce dispune și de infrastructură, dar și de resursa umană specializată de a „aduce în parametrii optimi” sistemul de urgență 112.

„Am venit cu o propunere privind STS, pentru că instituția pe care o coordonez dispune de capacitatea și legitimitatea de a veni cu soluții alternative. Au trecut 12 ani de când problema stringentă a localizării prin 112 a fost ridicată și nu avem încă un sistem funcțional. Imediat au apărut suspiciuni legate de dorința PSD de a prelua controlul aupra unui serviciu secret implicat în gestionarea alegerilor.

Cred ca este inutil să încerc sa-i conving pe cei care au lansat aceste scenarii că nu există asemenea intenții, ci doar dorința de a pune umărul la corectarea unui sistem. Este de necrezut că teama unora de a vedea ce este în bucătăria internă a STS poate bloca nevoia de a reconstrui un mecanism de care depind vieți.

Cred că suntem un caz unic în lumea civilizată în care un serviciu secret se ocupă de colectarea și procesarea voturilor cetățenilor și ajustarea rezultatelor. Văd că numai posibilitatea ipotetică de a avea o privire neutră asupra derulării acestui proces generează panică în anumite zone”, a scris Gabriel Leș, pe Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *