Ministrul german al apărării: „Germania va furniza Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar”

Sursă foto: X

Germania va furniza Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar pentru a se apăra împotriva „intensificării atacurilor aeriene ruse împotriva Ucrainei”, a anunţat sâmbătă Ministerul german al Apărării, relatează dpa.

„Din cauza creşterii atacurilor aeriene ruse împotriva Ucrainei, guvernul german a decis să întărească şi mai mult apărarea aeriană ucraineană” prin livrarea unui „sistem Patriot suplimentar”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Sistemul provine din stocurile armatei germane şi urmează să fie furnizat imediat, a mai spus ministerul, conform sursei.

„Teroarea rusă împotriva oraşelor ucrainene şi a infrastructurii ţării provoacă suferinţe incomensurabile”, a declarat ministrul german al apărării Boris Pistorius, la anunţarea deciziei. „Ea pune în pericol aprovizionarea cu energie a populaţiei şi distruge pregătirea operaţională a forţelor armate ucrainene”, a mai spus el, adaugă sursa citată.

Acesta este cel de-al treilea sistem Patriot pe care Berlin îl furnizează Kievului. Ministerul german al Apărării a precizat că acest nou sistem este livrat „la cererea guvernului ucrainean” şi în coordonare cu aliaţii lor, informează sursa.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit sâmbătă Germaniei pentru sprijinul acordat Ucrainei într-un „moment critic”, făcând apel la aliaţii săi să-i urmeze exemplul, menţionează dpa.

„Sunt recunoscător cancelarului (german Olaf Scholz) pentru decizia de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare antiaeriană Patriot şi rachete” pentru sistemele existente, a scris Zelenski pe Telegram.

„Aceasta este o adevărată demonstraţie de sprijin pentru Ucraina într-un moment critic pentru noi”, a mai spus el, conform agenţiei de presă menţionate.

Kievul le-a cerut în nenumărate rânduri aliaţilor săi occidentali mai multă muniţie şi sisteme de apărare aeriană pentru a se apăra împotriva atacurilor ruse, însă ajutorul se epuizează din cauza blocajelor politice de la Washington, forţând soldaţii ucraineni să-şi economisească muniţia, mai transmite sursa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: