Ministrul german al Apărării îl contrazice pe Macron: Declarațiile lui nu ajută Ucraina și nici aliații ei

Sursă foto: Twitter (X)

Ultimele declaraţii ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care le-a cerut marţi europenilor „să nu fie laşi” în faţa „forţei de neoprit” a Rusiei, nu ajută Ucraina pe câmpul de luptă şi nici aliaţii acesteia, a remarcat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Nu avem nevoie (…) de discuţii despre a avea mai mult sau mai puţin curaj”, a subliniat Pistorius la o conferinţă de presă comună la Stockholm cu omologul său suedez Pal Jonson. „Aceasta nu ajută cu adevărat la rezolvarea problemelor pe care le avem în ce priveşte ajutarea Ucrainei atât cât putem”, a adăugat ministrul german.

Potrivit datelor Institutului Kiel, Germania este, după SUA, a doua ţară în clasamentul ajutorului militar oferit Ucrainei după invazia rusă, cu o contribuţie de 17,7 miliarde de euro, în timp ce Franţa este abia pe locul 16, cu 640 de milioane de euro. Dar guvernul francez contestă aceste date şi susţine că a oferit Ucrainei 2,6 miliarde de euro în ajutoare militare.

Aflat marţi într-o vizită oficială în Republica Cehă, preşedintele francez a spus că europenii intră într-o perioadă în care „ar fi bine să nu fie laşi” în faţa „forţei de neoprit” a Rusiei, afirmând apoi că îşi asumă apelul la un „salt strategic” prin declaraţia sa anterioară în care a menţionat posibilitatea trimiterii unor trupe străine în Ucraina, avertizând totodată împotriva „spiritului defetist” în războiul cu Rusia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: