Skip to content
Externe

Ministrul german al Economiei susţine că Germania va fi ”mai săracă” din cauza războiului din Ucraina, dar este ”un preţ destul de mic de plătit” în comparaţie cu suferinţa ucrainenilor

Facebook

Germania va fi ”mai săracă” din cauza războiului din Ucraina, dar este ”un preţ destul de mic de plătit, în comparaţie cu suferinţele pe care le îndură ucrainenii”, a afirmat ministrul german al Economiei, Robert Habeck, conform CNN.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a avertizat că Germania, cea mai mare economie a Europei, va avea de suferit în urma războiului din Ucraina.

Vom fi mai săraci”, a declarat Robert Habeck a declarat, miercuri, pentru postul public de televiziune germană ZDF.

Nu este posibil ca acest lucru să se termine fără costuri pentru societatea germană, este de neconceput. Cred că suntem gata să plătim acest preţ, care este destul de mic în comparaţie cu suferinţele din Ucraina”, a adăugat el.

Suntem un partid de război, un partid de război economic. Şi plătim un preţ mare, un preţ care nu este comparabil cu preţul pe care îl plătesc ucrainenii. Ei mor, sunt strămutaţi, sunt bombardaţi, noi avem o inflaţie mare”, a mai subliniat oficialul german.

Germania a activat, miercuri, ”avertizarea timpurie”, prima etapă din planul de urgenţă al Germaniei pentru garantarea aprovizionării cu gaze naturale, un plan conceput pentru a reduce riscul întreruperii sau opririi livrărilor de gaze naturale din Rusia.

Conform planului de urgenţă al Germaniei pentru garantarea aprovizionării cu gaze naturale, avertizarea timpurie este prima dintre cele trei etape ale planului şi nu implică intervenţia statului pentru raţionalizarea gazului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *