Skip to content
Europa

Ministrul german de interne, Horst Seehofer: Dacă o țară nu își aduce contribuția prin preluarea de refugiați, atunci trebuie să sprijine sistemul în alte moduri

mobzine.ro
" "

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a cerut Germaniei să-și folosească poziția de viitor președinte al Consiliului Uniunii Europene pentru revizuirea sistemului de azil al blocului și pentru consolidarea controalelor la frontieră, informează Deutsche Welle.

Nevoia este prezentă. Trebuie să facem progrese, în cele din urmă”, a declarat Seehofer pentru grupul media german Funke, într-un interviu publicat duminică.

" "
" "

Germania va prelua președinția rotativă a Consiliului UE, co-legislator de la nivel supranațional, la 1 iulie 2020, rol care revine fiecărui stat membru la fiecare șase luni.

În interviu, ministrul de interne a reiterat un apel mai vechi pentru instituirea unei politici de verificare a acordării dreptului la azil pentru resortisanții țărilor terțe înainte de a intra în UE. În acest sens, Seehofer a menționat că, dacă poliția de frontieră consideră că o persoană de la frontierele externe ale UE nu are dreptul să ceară azil, atunci aceasta nu poate intra pe teritoriul UE în cadrul sistemului de distribuire a azilanților și trebuie „în schimb să fie refuzată”.

În acest scop, ministrul german de interne a cerut o extindere „masivă” a agenției pentru gestionarea frontierelor externe ale UE, Frontex, informează caleaeuropeana.ro.

Seehofer a criticat, de asemenea, majoritatea țărilor est-europene din UE pentru faptul că nu doresc să accepte refugiați:

„Dacă o țară nu își aduce contribuția prin preluarea de refugiați, atunci trebuie să sprijine sistemul în alte moduri”, a spus oficialul german care a cerut să dea dovadă mai mare de „solidaritate flexibilă”, fără a lămuri, însă, în ce ar consta acest lucru.

Fie că este vorba despre operațiuni de salvare pe mare, preluarea de copii refugiați din Grecia sau refugiați adulți, în momentul de față sunt doar câteva țări care sar întotdeauna”, a spus Seehofer. Este timpul ca UE să se confrunte cu această situație și să „avanseze vizibil”, a adăugat ministrul de interne din Germania.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *