Skip to content
" "
Politică

Ministrul Ghinea, despre întârzierile la sistemul IT de gestionare a fondurilor europene

" "

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, scoate la iveală problemele găsite în instituție, atunci când a preluat mandatul, în aprilie 2016. Ministrul a dezvăluit că a găsit întârzieri grave în execuția sistemului informatic de gestionare a fondurilor europene, MySMIS.

„Am gasit acest sistem urias si important tratat de parca ar fi doar o alta functie a unui departament de mentenanta IT, cu doar un om care stia ce e acolo, fara o idee clara de cum ar trebui sa arate sistemul la final. Nu e de mirare ca am gasit grave intarzieri la executie, fata de calendarul oficial adoptat prin memorandum de Guvern” – a spus Ghinea, potrivit hotnews.ro.

Ministrul a criticat si „complexiatea inutila” a sistemului.

„Ceea ce exista deja (modulul de primire a proiectelor) nu ma multumeste deloc. Am declarat asta in prima zi de mandat. Stiu ca beneficiarii care depun acum proiecte sunt nemultumiti de complexitatea inutila a acestui modul, insa aveam de ales intre a continua cu ceva prost gandit sau a renunta la a depune electronic si a ne intoarce la teancuri de dosare primite” – a afirmat ministrul.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *