Skip to content
Politică

Ministrul Justiţiei: Am cerut demararea de urgenţă a procedurii de extrădare în cazul Radu Mazăre

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar Ana Birchall a anunţat că Ministerul Justiției a primit, vineri, de la instanţele competente documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar şi că a cerut demararea de urgenţă a procedurii de extrădare.

Confirm că astăzi, 10 mai, la ora 13:15, Ministerul Justiţiei a primit de la instanţele competente – Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ştefan Mazăre„, a declarat ministrul interimar al Justiţiei.

 

Cadrul legal internaţional aplicabil cuprinde Convenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate şi Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, iar Madagascar face parte din ambele.

 

Am dispus ca, în baza documentelor primite, să înceapă la Ministerul Justiţiei, în regim de urgenţă, imediat, procedurile şi demersurile legale pentru formularea şi trimiterea cererii de extrădare. Totodată am decis mobilizarea uturor resurselor de care dispune Ministerul pentru îndeplinirea formalităţilor legale„, a precizat Birchall.

 

Ea a subliniat că la Miniterul Justiţiei se va lucra non-stop pentru că dosarul este foarte mare şi trebuie tradus în timp record.

 

”Avem un dosar cu peste şase sute de pagini care trebuie traduse de un traducător autorizat într-un timp extrem de scurt, având în vedere că durata arestului provizoriu dispus de autorităţile din Madagascar, termen care a început să curgă din data de 8 mai. Practic, Ministerul Justiţie are la dispoziţie cel mult două zile de lucru pentru a putea trimite în termen dosarul cu cererea de extrădare”, a mai spus ministrul interimar al Justiţiei.

 

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost prins miercuri în Madagascar, fiind arestat pentru şase zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *