Skip to content
Societate

Ministrul Internelor: „Prefectul din Caraș-Severin mi-a înaintat demisia. Este un caz grav”

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, a demisionat, după ce a fost plasat sub control judiciar pentru că ar fi parte dintr-o rețea care vindea permise de port armă, scrie B1.

Prefectul mi-a înaintat demisia. Și-a dat demisia singur și mâine, în ședința de guvern, vom numi alt prefect. Acolo există o situație mai delicată, nu există nici subprefect, mâine vom clarifica aceste aspecte”, a declarat Marcel Vela, la Digi 24.

Ministrul a mai precizat că este vorba despre un caz grav pe care îl tratează ”ca pe o boală”.

Într-adevăr, este un caz grav, dar trebuie să observăm că în același timp și alți polițiști, în speță DGA împreună cu procurorii DIICOT, și-au făcut datoria și au destructurat această rețea. Sunt excepții, ca în orice situație pe care o întâlnim și în alte domenii de activitate. Această situație de la Caraș-Severin ne întristează și ne și deranjează pe cei din Ministerul Afacerilor Interne și pe toți cei care își fac datoria. O văd ca o pată pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curățată în cel mai scurt timp. (…) Îl tratez ca pe o boală care trebuie tratată cu multă celeritate, cu responsabilitate și cât mai urgent, motiv pentru care DGA și-a făcut pe deplin datoria, este pe front împreună cu procurorii DIICOT. La Caraș-Severin, cei care au greșit vor plăti, în urma anchetelor penale se va decide clar vinovăția celor implicați în această rețea”, a mai declarat Marcel Vela.

Prefectul mi-a înaintat demisia. Și-a dat demisia singur și mâine, în ședința de guvern, vom numi alt prefect. Acolo există o situație mai delicată, nu există nici subprefect, mâine vom clarifica aceste aspecte”, a precizat ministrul.

Prefectul județului Caraș-Severin a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind suspectat că le-ar fi cerut unor poliţişti de la Serviciul Arme şi Explozibili să îi protejeze pe apropiaţii lui. Alți cinci suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *