Ministrul Investițiilor: Nu ne comparăm cu Germania, Franța, Spania, dar cu investiții vom ajunge acolo în 5-6 ani

Adrian Câciu
Sursa foto: Facebook

România nu este într-o zonă în care să se compare cu Germania, Franța, Spania sau Italia, dar o să ajungem într-o zonă de genul acesta în 5-6 ani dacă avem curajul să investim în continuare, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

„Ecosistemul românesc este un ecosistem în dezvoltare, mult mai dezvoltat decât în 2020 față de 2015, mult mai dezvoltat în 2015, față de 2010. Foarte multă lume s-a întrebat cum și-a revenit economia românească așa de rapid din pandemie, deși alte economii acum au reintrat sau au intrat în recesiune. Economia românească este o economie foarte rezilientă, deși structural nu pare. Sunt tot felul de voci care ne anunță mereu apocalipsa din zona mediului economic, dar nu fac parte din acel mediu economic. De ce? Pentru că în economie au rămas oamenii care știu să gestioneze afaceri și această știință, consecvență, perseverență, asumare, curaj, alături de capitalul care există în piața financiară românească, a condus ca economia românească să fie rezilientă. Nu suntem într-o zonă în care să ne comparăm cu Germania, Franța, Spania sau Italia, dar o să ajungem într-o zonă de genul acesta, în opinia mea, în 5-6 ani de zile. Ca să ajungem acolo, trebuie să avem curajul să investim în continuare. Dincolo de investițiile publice, care înseamnă, de fapt, punerea la dispoziție a unei infrastructuri de care să beneficieze economia, este vorba de investiții private care trebuie ajutate atât cu capital intern, dar și cu capital atras. Noi, ca guvernanți, trebuie doar să găsim acele elemente de parteneriat, acele instrumente prin care să finanțăm economia românească, nu la nivelul la care am finanțat-o până acum, ci mult mai sus decât atât”, a spus Câciu, potrivit Agerpres.

În viziunea ministrului de resort, fondurile de investiții trebuie să vină cu mai mult curaj în România, țară care are o economie care încă evoluează sub potențial.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: