Skip to content
Internațional

Ministrul japonez pentru Comerț își dă demisia, în urma unui scandal privind încălcarea legilor electorale

Ministrul pentru Comerț al Japoniei, Isshu Sugawara, și-a dat demisia vineri, în urma unei serii de acuzații legate de încălcarea legilor electorale, la doar o lună după ce a prelaut un rol cheie în gestionarea disputei comerciale cu Coreea de Sud, scrie CNBC, scrie Hotnews.
Prim ministrul Shinzo Abe a declarat că a acceptat demisia lui Sugawara și i-a cerut lui Hiroshi Kajiyama să preia conducerea Ministerului de Economie, Comerț și Industrie.
Port responsabilitatea numirii sale și cer iertare cetățenilor japonezi pentru acest rezultat„, a spus Abe reporterilor.
Sugawara s-a aflat sub presiune, după ce presa a raportat că acesta a oferit cadouri votanților din circumscripția sa din Tokyo, precum pepeni scumpi și crabi și a oferit bani de condoleanțe familiei unui susținător, acestea fiind posibile încălcări ale legilor din timpul campaniei. Sugawara era nevoit să dea o explicație, potrivit spuselor din ziua anterioară ale Secretarului Șef de Cabinet, Yoshihide Suga.
Nu vreau ca problemele mele să încetinească dezbaterile din parlament„, a spus Sugawara reporterilor, vineri.
Kajiyama, care va conduce negocierile pentru comerț cu Seul, dacă va accepta numirea, a avut un post în cabinetul lui Abe ca ministru, înainte.
Japonia și Coreea de Sud sunt blocate într-o dispută comercială de câteva luni. Abe și prim ministrul sud-coreean Lee Nak-yon s-au întâlnit joi și au căzut de acord asupra importanței cooperării în chestiuni precum Coreea de Nord și a reconstruirii relației dintre cele două națiuni.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *