Ministrul Justiției: A fost emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, a anunţat luni că Tribunalul Bucureşti a emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu, urmând ca instanţele din Italia să analizeze solicitarea statului român pentru aducerea acestuia în ţară.

„Cu privire la cazul Mario Iorgulescu, (…) statul român s-a mişcat în direcţia corectă. Există acum o hotărâre definitivă de condamnare pentru infracţiunea de omor, o infracţiune deosebit de gravă. În acest moment, în acest caz, e vorba de proceduri judiciare care ies din sfera de competenţă a Ministerului Justiţiei, însă pot să fac informarea publică: a fost deja emis un mandat de european de arestare de către instanţa de executare, Tribunalul Bucureşti”, a declarat Alina Gorghiu luni, potrivit Agerpres.

Ea a mai precizat că statul român a solicitat în trecut aducerea în ţară a lui Mario Iorgulescu, însă Curtea de Apel din Milano nu a fost de acord, pe motiv că acesta nu ar avea discernământ.

„Corect este însă să vă fac o informare şi cu privire la ceea ce s-a întâmplat în trecut. Au existat două mandate europene, unul cu privire la executarea unei pedepse de trei ani pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal şi al doilea o arestare preventivă în dosarul în care era acuzat desăvârşirea infracţiunilor de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe.

Cu privire la acestea, în mai 2022, Curtea de Apel din Milano a dispus ca cele două mandate europene de arestare să nu fie executate, având în vedere starea mintală a persoanei, stare care nu îi permite o participare conştientă la proceduri. (…) Solicitarea statului român cu privire la aducerea fugarului în România a fost blocată de instanţa italiană la nivelul anului 2022, anul trecut, pe motiv că persoana nu are discernământ şi nu poate participa la proceduri”, a precizat Gorghiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: