Gorghiu: Nu există antagonism între Ministerul Justiției și Guvern

INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN
Sursa foto: INQUAM / GEORGE CĂLIN

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a respins, marţi, ipoteza unui „fel de antagonism” între Ministerul Justiţiei şi restul Guvernului, precizând că avizul pe proiectul privind măsurile fiscal-bugetare este favorabil, parte dintre observaţii fiind incluse în actul normativ de Ministerul Finanţelor.

„Cineva a încercat să creeze emoţie publică şi un fel de antagonism între Ministerul Justiţiei şi restul Guvernului. Vorbim de o procedură obişnuită. (…) Ministerul Justiţiei avizează proiectele de lege, ordonanţele de Guvern venite pe circuit de la orice minister. (…) Ministerul Justiţiei are atributul de a proteja Executivul sau ministerul iniţiator, nu vrem să-l încurcăm, nu vrem să punem beţe în roate niciunei reforme. Aproape de fiecare dată aceste avize includ observaţii. (…) În cazul acesta, pe angajarea răspunderii, avizul Ministerului Justiţiei a fost unul favorabil, cu observaţii”, a afirmat Gorghiu, marţi, la Parlament.

Ea a menţionat că au fost „destul de multe” observaţii făcute de aparatul tehnic, care au fost înaintate Ministerului de Finanţe.

„Domnul Boloş, ieri, în şedinţa de Guvern, a venit cu o formă îmbunătăţită, integrând o parte dintre observaţiile Ministerului Justiţiei, motiv pentru care angajarea merge mai departe. Procedura a ajuns la nivel de Parlament, până în ora 13,00 vor fi depuse amendamente, acele amendamente intră din nou în circuitul de avizare, vor fi discutate în şedinţa de Guvern, vedem ce amendamente se preiau şi care nu se preiau şi angajarea va fi undeva la finalul zilei”, a adăugat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.ro.

Ea a subliniat că avizul Ministerului Justiţiei este unul consultativ, iar acesta „nu poate spune ce este constituţional sau ce nu este constituţional într-o lege, într-un proiect de ordonanţă”.

Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să se reunească, marţi, de la ora 18,00, în şedinţă comună, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: