Skip to content
Politică

Ministrul Justiției atenționări referitoare la fragilitatea magistraților și pârghiile firave ale acestora în fața deningrărilor

Raluca Prună a vorbit vineri, în cadrul Știrilor B1 TV, despre judecătoarea Camelia Bogdan care solicită CSM să îi apere reputația profesională în contextul denigrării de către Antena 3.

Întrebată dacă acest mod de apărare e suficient, ministrul Justiției a precizat că ar fi suficient – „CSM e forul în care sunt magistrați aleși, desemnați de colegii lor și care are competențe de apărare a reputației magistratului. Depinde si ce forta are intr-o societatea un asemenea for, faptul ca CSM conchide in multe cazuri ca este cazul sa fie aparata reputatia unui magistrat. Intr-o societate asezata, acest lucru are ecou mare”.

Întrebată dacă există sancțiuni impuse pentru denigrarea publică, Prună a declarat: „Au fost primite sancțiuni, despăgubiri primite de magistrați curajoși care au avut curajul să meargă în instanță și să le ceară pentru prejudiciul de imagine adus. Într-o societate așezată, CSM ar trebui să fie suficient”, a spus ministrul.

Totodată, ministrul Justiției a adus în discuție și faptul că în 2015 au fost de două ori mai multe cazuri în care reputația magistraților a fost solicitată pentru a se apăra de CSM: „Magistratul este si el cetatean si stiu ca au fost obtinute sanctuni in instanta, despagubiri primite de catre magistrati, magistratii curajosi care au avut curajul sa mearga in instanta si sa-si ceara despag pentru prejudiciul de imagine adus. Faptul ca acest Consiliu a aparat in anul 2015 de 2 ori maimulte cazuri reputatia unor magistrati, ar trebui in opinia mea sa fie un semnal de alarma pentru societate.”, a atenționat Prună.

„Ar trebuie să fie un semnal de alarmă”, a subliniat Prună în emisiunea de la postul B1 TV.

„Dacă îl ataci și expui public e un atac la puterea judecătorească”, a continuat aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *