Skip to content
Societate

Ministrul Justiţiei, despre proiectele Codurilor penale: Au fost avizate interministerial şi sunt gata de a fi promovate în Parlament

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că proiectele legislative de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală au fost avizate interministerial şi sunt gata de a fi promovate în Parlament, coaliţia aflată la guvernare urmând a decide asupra termenului la care acest lucru se va întâmpla.

”Vorbim de două proiecte de legi care tind să introducă în Codul Penal şi Codul de Procedură Penală prescripţiile deciziilor Curţii Constituţionale. Aceste proiecte de legi au fost elaborate deja de Ministerul Justiţiei, au fost discutate cu Comisia Europeană, care le cunoaşte conţinutul, proiectele au fost transmise Consiliului Superior al Magistraturii care a emis un punct de vedere favorabil asupra lor – cu precizarea că legea nu ne cere un aviz, de data asta, al Consiliului Superior al Magistraturii, proiectele nu fac parte din categoria acelor legi care implică avizul CSM, dar noi am cerut un punct de vedere de la CSM, l-am primit, e favorabil – proiectele au fost, de asemenea, în dezbatere publică o perioadă îndelungată şi în acest moment au fost avizate interministerial şi sunt gata de a fi promovate în Parlament. Noi le vom înainta coaliţiei care va decide asupra calendarului. Acest lucru a fost deja discutat şi convenit, ca ele să intre la dezbaterea parlamentară după încheierea procedurilor de adoptare a Legilor justiţiei şi emiterea de către Comisia Europeană a raportului MCV. Deci, în mod normal, în perioada următoare ar trebui să facem paşi pentru promovarea lor în Parlament, urmând ca acesta să le adopte, într-un calendar pe care acesta şi-l va stabili”, a afirmat Cătălin Predoiu, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

El s-a arătat convins că Parlamentul va ţine cont de calendarul din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, subliniind că jaloanele din PNRR pot fi implementate până la depunerea cererilor de plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *